Bakłażan

Filed in Kulinarne sztuczki by on 28 kwietnia 2011 0 Comments
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Bakłażan (lub inna nazwa owoce oberżyny) spożywa się w formi smażonej, gotowanej, lub nadziewanej. Można z powodzeniem dodawać je do potraw typu curry oraz ragout. By bakłażany nie miały posmaku goryczki posypmy je solą po pokrojeniu i odstawmy na ok. 10 minut. W momencie kiedy pokrojone owoce pokryją się kropelkami soku umyjmy je pod wodą i starannie osuszmy lub zamiast płukać je w wodzie po prostu dokładnie wytrzyjmy je papierowym ręcznikiem.

Popularny frazy:

  • jak usunąć gorycz z bakłażana
  • jak pozbyć się goryczy z piołunu
  • jak usunac goryczke ze spalenizny
  • jak wyczyscic spalenizne po baklazanie
 

Podobne:

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.