Jak zrobić znakomity pasztet?

Filed in Przekąski by on 24 czerwca 2011 0 Comments
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Nie ma nic lepszego niż tradycyjny pasztet domowej roboty. Dzięki temu, że do przygotowania pasztetu używasz wyłącznie naturalnych składników, ten znakomity dodatek do kanapek nie zawiera żadnych konserwantów. Obecnie prawie wszystkie produkty spożywcze dostępne w sklepach zawierają różnego typu substancje spulchniające, poprawiające smak i inne tego typu konserwanty. Jeśli zwracasz uwagę na to co jesz, to z pewnością domowy pasztet zostanie częstym gościem Twoich posiłków. Do przygotowania pasztetu potrzebujesz:

  • 600 g karczku
  • 300 g surowego boczku
  • 200 ml śmietany 18%
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka Vegety
  1. Boczek, karczek oraz czosnek zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Jeżeli takowej nie posiadasz pokrój mięsa na mniejsze kawałki, dodaj czosnku i wrzuć wszystko do miski, a następnie zmiksuj blenderem.

  2. Do zmielonej masy dodaj śmietanę oraz Vegetę i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

  3. Masę przełóż do wyłożonej folia aluminiową keksówki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pasztet zapiekaj przez 1,5 godziny.

  4. Po upieczeniu odstaw formę aby ostygła. Ostudzony pasztet należy przechowywać w lodówce.

 

Popularny frazy:

  • jak zrobic pasztet
  • swojski pasztet domowej roboty
  • pasztet ze śmietaną
 

Podobne:

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.